Werkwijze

Simply Present bouwt en onderhoudt websites voor ZZP en MKB. Daarbij hanteren we een vaste werkwijze zodat jij, als ondernemer, precies weet waar je aan toe bent.

Oriëntatie

Of het nou producten verkopen of jouw openingstijden ergens communiceren is; elke website heeft een doel. Weet je al wat het doel van jouw website wordt? Dan gaat deze fase natuurlijk heel snel. We bepalen samen wat voor soort website het beste bij jouw doel past. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een webshop voor het verkopen van je producten
  • Een eenvoudige one-page website die dienst doet als een online visitekaartje
  • Een website met meerdere pagina’s waarop je jouw diensten promoot
  • Een online portfolio
  • Een combinatie van bovenstaande
  • of… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Techniekkeuze

Ik bouw websites in WordPress. WordPress is de onbetwiste marktleider op het gebied van CMS (Content Management Systeem). 37% van alle websites op het internet, en 60% van alle websites met een CMS is gebouwd in WordPress. Het programma is goed onderhouden en ondersteund.

Daarnaast bouw ik de templates in Bricks of Divi, aangevuld met een snufje CSS, HTML of PHP. Deze builders bieden de mogelijkheid om een volledige custom website te bouwen in betrekkelijk weinig tijd. Hierdoor heb jij een website die helemaal bij jouw bedrijf past, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt.

De keuze tussen Bricks en Divi is afhankelijk van jouw eigen wensen met de website. Wil je zelf met de styling aan de slag? Dan ligt Divi voor de hand. Wil je écht iets aparts of maakt je website veel gebruik van dynamische lijsten? Dan is Bricks de betere keuze.

Ontwerp

Wanneer we het doel hebben vastgesteld is het zaak om de website zo te maken dat deze perfect aansluit bij je doel, én bij je bedrijfsidentiteit. Heb je een visueel ontwerper of brandmanager die jouw merkidentiteit beheert? Met een kant-en-klaar ontwerp kan ik zo voor je aan de slag. Heb je geen idee? Geen nood! Vaak kan ik op basis van een logo, visitekaartje of een paar foto’s al een prachtige bijpassende website ontwerpen.

Ik maak op een ontwikkelomgeving een ontwerp voor jouw nieuwe website. Wanneer het ontwerp klaarstaat, nodig ik je uit om mee te kijken en je feedback te geven. Ben je tevreden? Dan gaan we de website vullen en afbouwen.

Content

Een website zonder inhoud is als een kip zonder veren. In deze fase voegen we teksten, foto’s en al het andere toe aan je website.

Je kunt zelf je eigen teksten en foto’s aanleveren. Kom je er niet uit? Kijk dan ook eens bij onze schrijfdiensten en grafische diensten.

Van ontwikkelomgeving naar live

Wanneer de website helemaal staat gaan we hem live zetten. Regel je zelf de hosting? Dan zet ik de website op de juiste plek voor je. Heb je jouw hosting bij Simply Present aangevraagd? Dan wordt je website ook volgens afspraak live gezet.

Tweaks

Natuurlijk kan het voorkomen dat je tijdens het bouwen iets over het hoofd hebt gezien. Voor die kleine tweaks, of die dingetjes die je nog te binnen schoten bied ik na oplevering van je website een maand gratis onderhoud. In deze maand repareer ik kosteloos de fouten en tekortkomingen in je website en voer ik gratis kleine toevoegingen, changes of verbeteringen door.

Onderhoud

Gefeliciteerd! Je website staat live. Geen enkele website kan helemaal zonder onderhoud. Zie het als je bedrijfswagen die af en toe naar de APK moet, of zie het als jouw winkel aan de digitale winkelstraat waarvan je af en toe ook de ruiten moet wassen.

Ga je het onderhoud zelf doen? Dan krijg je kort na het opleveren van je website uitgebreid uitleg over de ins en outs van jouw online visitekaartje. Ik leg je uit waar je welke teksten kunt aanpassen of toevoegen, hoe je de menu’s kunt aanpassen en hoe je pagina’s of berichten kunt aanmaken. Ook kijken we samen naar de plug-ins die jouw website gebruikt en hoe je deze kunt bijwerken en onderhouden.

Heb je helemaal geen zin om regelmatig in te loggen? Overweeg dan een onderhoudsabonnement. Zo ben je altijd verzekerd van een goedlopende website die draait op de laatste software en worden fouten en onvolkomenheden tijdig opgelost.

Ook als je geen onderhoudsabonnement hebt, kun je gebruik maken van de diensten van Simply Present wanneer je er even niet meer uitkomt. Je ontvangt dan na afloop een factuur voor de gemaakte uren tegen het geldende uurtarief.