2021 – Altijd blijven leren

Het is een beetje een cliché om te zeggen dat 2021 een boeiend jaar was. Of een interessant jaar. Toch ontkom ik er niet helemaal aan. Want weet je wat nou het leukste is aan mijn werk? De e-NOR-me verscheidenheid aan projecten waar ik aan werk, en de gevarieerde onderwerpen waar ik mij in moet verplaatsen om kwaliteit te kunnen leveren.

Een van de grootste projecten dit jaar aan mocht werken was voor een klant in Friesland. Voor een ingrijpend ICT project bouwde ik de website, schreef ik de teksten en deed ik testwerk. Ook mocht ik me over projectcommunicatie en een stukje marketing ontfermen.

Onderwerpen

Daarnaast waren er veel kleinere opdrachten .Ik heb dingen geleerd over onderwerpen waarover ik een jaar eerder nog nooit had gehoord. Wat dacht je bijvoorbeeld van glasvezelcomposietbruggen? Om de website van een klant te kunnen voorzien van goede teksten heb ik me verdiept in alle voordelen van bouwen met glasvezelcomposiet. Zo leerde ik dat het product niet “gewoon plastic” is, maar daadwerkelijk een duurzaam en bijna onverwoestbaar alternatief voor houtbouw.

Of wat dacht je van industriële afzuiginstallaties voor in fabrieken? Nieuwe technieken zorgen er voor dat er van steeds meer schadelijke stoffen kan worden voorkomen dat ze zomaar in de buitenlucht terecht komen. Ook kan restwarmte uit het ene deel van het productieproces worden hergebruikt in andere delen. Ontzettend gave en boeiende ontwikkelingen!

Veelzijdig

Werk wat je vooral achter de computer uitvoert saai? Nee, absoluut niet. Ik vind het juist ontzettend veelzijdig. Ik schreef voor een gaaf ICT bedrijf in Drenthe over hun ambities, over samenwerken tijdens de lockdown en over de kracht van Agile ontwikkelen. Uiteindelijk hebben we samen de hele website van nieuwe teksten voorzien, en mocht ik me zelfs bezighouden met de voice-over van een heel gave promovideo.

Ik bouwde webshops met fantastische douglas tuinmeubelen, decoraties met toffe prints en de meest onweerstaanbare glutenvrije gebakjes. Ik hielp met de doorontwikkeling van een webshop vol decoratieve luchtplantjes, en hielp de site van een getalenteerd ontwerper naar een hoger plan en bouwde de website van een schoonheidsspecialiste om naar hun gloednieuwe huisstijl. Ik bouwde websites voor knusse boetiekjes, goed georganiseerde koeriersdiensten, timmerlieden die van aanpakken weten, klankvolle resonantietherapie, een frisse winterwandeltocht, een gezellig eetcafé en de meest sfeervolle tafelhaardjes die je ooit ziet. En dit is nog maar een greep uit de onderwerpen waar ik dit jaar mee bezig ben geweest.

Kantoor

In 2021 werd mijn bedrijf groter. Tijdens de lockdown verhuisde ik mijn werkplek op zolder naar de aangebouwde schuur. Zo had ik iets meer ruimte en kon ik toch ook bij mijn gezin zijn. In september was het tijd voor de volgende stap. Simply Present verhuisde naar EnBloc aan de Haskeruitgang 109. Het kantoor werd een heerlijke inspirerende werkplaats. En toch is het in januari 2022 alweer tijd om verder te groeien, want ik ga alwéér verhuizen. Niet naar een ander pand, maar naar een andere ruimte binnen EnBloc. En dat is hard nodig.

Per 1 december heb ik versterking gekregen in de vorm van Veronica! Ze verdiept zich momenteel in de mogelijkheden van WordPress en ondersteunt al op het gebied van tekst, onderhoud en grafisch werk.

Ik kan dus eigenlijk met recht zeggen dat 2021 een boeiend en interessant en zelfs veelzijdig jaar was. Wat 2022 brengt? Wij hebben alweer een aantal inspirerende projecten onder de vingers, en een gloednieuw concept waar ik al druk mee bezig ben. Meer weten? Hou dan de website en onze socials in de gaten.

Proost

Over een paar dagen slaat de klok 12 en gaat 2022 officieel van start. Ik kijk uit naar een jaar vol mogelijkheden en ben benieuwd welke onderwerpen nu de revue zullen passeren. Dus alvast een proost op 2022, en tot dan!