Aanhaakjes januari 2021

Ben je nog aan het bijkomen van de kerstdagen, of zit je met je hoofd alweer in het nieuwe jaar? Tijd om even na te denken over de januariposts voor jouw social media kanalen. Tip: Plan je berichten van te voren in! Dan hoef je er op de dag zelf niet meer bij stil te staan.

Lockdown

Nederland zit nog zeker tot 19 januari in lockdown. Op dit moment is het kerstvakantie, traditioneel een moment waarop veel bedrijven even de deuren sluiten. Hoe gaat jouw bedrijf om met de lockdown? Behoor je tot de essentiële bedrijven en ben je gewoon open? Werk je digitaal of lever je aan huis? Het kan geen kwaad om je klanten te blijven informeren over je dienstverlening. Dit berichtje is natuurlijk uitstekend te combineren met de …

Nieuwjaarsgroet

Hoera, 2020 is voorbij! Laten we 2021 positief beginnen en onze klanten en volgers het aller- aller- allerbeste wensen. Traditioneel gezien is het rond driekoningen, oftewel 6 januari, voorbij met de feestelijkheden en de nieuwjaarswensen. Tegenwoordig is het, omdat veel mensen nog wat langer vrij zijn, prima om ook in de tweede week van januari nog de beste wensen over te brengen.

Brexit

Het kan je niet ontgaan zijn; er is ein-de-lijk een deal. Raakt het vertrek van de VK uit de EU jouw zaak? Goede kans dat Brexit het nieuws nog wel even blijft domineren.https://www.youtube.com/embed/eCLp7zodUiI

7 januari – internationale dag van de rare loopjes

Een ludieke dag voor de communicatieplannen waar het goed in past; de dag van de rare loopjes. De kenners en liefhebbers van Monty Python hebben hem natuurlijk in de agenda staan. Dus, loop vandaag eens raar naar je werkplek, de auto of de koffiecorner.

15 januari – Dag van de Elfstedentocht

Dit ier giet it net oan. Dat weten we al zeker. Hoe streng de winter ook wordt, hoe dik het ijs ook aangroeit; vanwege de coronapandemie wordt de elfstedentocht sowieso niet georganiseerd. De laatste elfstedentocht werd in ’97 georganiseerd. Sindsdien lijkt deze oerfriese traditie door de klimaatverandering te zijn genekt. Toch wordt de traditie levend gehouden op 15 januari.

15 januari is de verjaardag van de Elfstedenvereniging. Vaak wordt er op TV aandacht aan de Tocht der Tochten besteed, en zijn er exposities en documentaires te zien. 

28 januari – Dag van de Privacy

De dag van de dataprivacy staat sinds 2009 op de kalender. Op deze dag moedigt de Cybersecurity Alliance bedrijven en burgers aan om in gesprek te gaan over gegevensbescherming. 

Hoe gaat jouw bedrijf om met privacy, gegevensbescherming en de AVG? Ben je een beginnend bedrijf? Kijk dan eens naar je eigen website. Heb je bijvoorbeeld al een passend privacystatement? Misschien heb je groei doorgemaakt, en sla je meer gegevens op dan toen je net begon. In ieder geval; dit is een mooi moment om er eens bij stil te staan.

28 januari – Gedichtendag

Achtentwintig januari is de dag van het gedicht
Dat is een prachtig mooi moment voor een gerijmd bericht
Ben je creatief met woorden en niet wars van rijmerij?
Dan gaat vast gedichtendag niet zo aan je voorbij. 

~*~

Maar ook zonder rijm
Een bericht in een haiku
dat telt zeker ook

~*~

De dag staat in het teken
Van “samen” komend jaar
Dat is wel slim bekeken
Dus, samen dichten maar?