Beter geen blog dan een dode blog

Iedereen heeft nieuws

“Maar iedereen heeft toch een nieuwspagina?”

Je hebt een bedrijf. Er gebeurt van alles! Misschien presenteer je jezelf op een beurs. Misschien heb je net een project afgerond waar je trots op bent. Nieuws heb je dus in ieder geval. Maar hoe is je nieuwspagina er aan toe?

Meer dan de driekwart van de websites met een nieuwspagina heeft een verouderde nieuwspagina. Vaak is het laatste bericht meer dan een jaar geleden. In sommige extreme gevallen zelfs meer dan vijf jaar! Bij die termijnen ga je je toch afvragen of het bedrijf nog actief is, of niet?

Een dood blog op een verzorgde website is een beetje als een dode goudvis in een mooi aquarium. Niet alleen trekt het op een negatieve manier de aandacht, het gaat na een tijdje stinken. En hoe mooi de plantjes ook zijn, de dode vis trekt de aandacht. En zeg nou zelf, je investeert toch geen honderden of duizenden euro’s in een aquarium om er vervolgens een dode vis in te houden?

Dan kan je nog beter helemaal geen goudvis in je aquarium doen. Oftewel, geen blog op je website. Blogs moeten namelijk, net als goudvissen, regelmatig gevoed worden. Bedenk dus goed of je wel echt tijd en zin hebt om in je blog te investeren. En lukt het je niet? Wees dan eerlijk tegen jezelf en doe het gewoon niet.

SEO waarde

Het is waar dat regelmatig nieuwe content op je website goed is voor je positie tussen de andere zoekresultaten. Het heeft SEO waarde. Een nieuwspagina of een blog is een voor de hand liggende manier om hier wat mee te doen, maar het is niet de enige manier.

Wanneer je bijvoorbeeld heel actief bent op twitter of instagram, kun je ook overwegen om deze berichtjes op te nemen. Zo wordt je website met een tweet of foto per keer voorzien van nieuwe content.

Om even in de metafoor van het aquarium te blijven; zie het als een paar guppies. Die eten een stuk minder dan de gemiddelde goudvis.

Ben jij benieuwd hoe jouw website er bij staat? Heb je behoefte aan nieuwe plantjes … of misschien zelfs af en toe iemand die je goudvis voert? Neem dan eens contact op. Dan bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden onder het genot van een kop koffie.